Leergebieden
Taal
Naast de reguliere taallessen, waarin onderdelen zoals zinsontleding, grammatica en woordenschat aan bod komen, vallen ook spelling en lezen onder het vak 'taal'. Lezen gaat over zowel technisch lezen als begrijpend lezen. Voor begrijpend lezen is het cruciaal dat de woordenschat op niveau is. Voor alle aspecten van taal kan bijles worden aangeboden.
Rekenen / wiskunde
Wiskunde en rekenen zijn beide gericht op het oplossen van cijfermatige problemen, maar er bestaat een duidelijk verschil tussen beide. Rekenen speelt een belangrijke rol in ons dagelijks leven. Denk bijvoorbeeld aan het kijken van de klok of het tellen van geld. In het vak rekenen ligt de nadruk op de basisvaardigheden, zoals optellen, aftrekken, delen en vermenigvuldigen. Wiskunde daarentegen richt zich op het onderzoeken van patronen en structuren, waarbij van de leerlingen een dieper inzicht wordt gevraagd. In eerste instantie is het van groot belang om de basisvaardigheden goed te beheersen, zodat deze effectief kunnen worden toegepast in de wiskunde.
Zaakvakken
De zaakvakken in het basisonderwijs zijn meestal de vakken geschiedenis, aardrijkskunde en biologie. Ook ICT, kunst en levensbeschouwing worden vaak als zaakvak gezien. Hierbij kan ik ondersteuning bieden in het leren van toetsen, het maken van werkstukken en het voorbereiden van spreekbeurten.